Anti-malware

Anti-malware software kan beskytte mod virus og anden malware som Trojanske heste, worms og spyware.

Anti-malware software scanner filer og programmer for at identificere mistænkelig kode eller adfærd. Scanneren leder efter: 

 

Kendt malware 

Scanneren sammenligner filer på computeren mod en database af kendt malwareHvis scanneren finder et match, blokeres filen, og der sendes en alarm. For at finde kendt malware, er det vigtigt at man anvender anti-malware systemer af høj kvalitet, der konstant opdateres.  

Hidtil ukendt malware 

Scanneren analyserer filer og programmers opførsel, og hvis det scannede program opfører sig mistænkeligt, bliver programmet blokeret, også selvom den ikke er på listen over kendt malware.  

De fleste anti-malware programmer tilbyder både baggrundsscanning og on-demand scanning Baggrundsscanning ligger konstant i baggrunden, og tjekker konstant filer og programmerMed on-demand scanning kan man selv starte eller planlægge en scanning. 

 

Beakon Anti-malware

Hvis I køber Beakons brugerbeskyttelse, så er Anti-malware med i netop den pakke, vi benytter en af de markedsledende producenter på markedet til netop Anti-malware. Som ovenstående skrevet, så kigger den også på meget andet end vira, den har bl.a. også machine learning indbygget. Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.