Backdoor Trojan

En backdoor Trojan gør en hacker i stand til at overtage kontrollen med en fremmed computer, uden brugerens viden eller tilladelse.

Vi kender alle historien om den trojanske hest, hvor Odysseus og nogle udvalgte krigere gemte sig inde i en kæmpestor træhestsom er efterladt uden for byporten til Troja.  

 En backdoor Trojan er lidt det samme, det kan være gemt i helt almindelig tilforladelig software downloadet fra internettet for at narre ofret til at starte programmet. Mere almindeligt så bliver computere inficeret med trojans via et link i en spam email eller ved besøg på en inficeret webside. 

 Så snart en trojan er startet første gang, vil den tilføje sig selv til computerens startliste, og vil altid være åben og vente på computeren kommer online på internettet. Så snart computeren er online, får hackeren besked, og kan så installere yderlige ondsindede programmer, tilgå harddisken med personlige filer, logge brugerens tastatur, stjæle adgangskoder og udsende spam email. 

 Kendte backdoor Trojans er f.eks. NetbusOptixProSubsevenBackOrifice og på det seneste EmotetZbot og ZeuS. 

 Udover at blive brugt i diverse botnets, så bruger de kriminelle og bagdøren til at bevæge sig både på tværs af netværket, men også horisontalt (den forsøger at opskalerer sine rettigheder) 

 For at beskytte sig mod backdoor trojans skal man altid opdatere sin computer med seneste softwareopdatering for både styresystem og applikationer. Investere i et kvalitets Anti-spam og anti-virus program, samt sørge for firmet har en firewall, som forhindrer trojans i at tilgå internettet og få kontakt med hackeren.  

Beakon brugerbeskyttelse

Med Beakon brugerbeskyttelse får man både antivirusmachine learning og patch management, alle tre dele er med til at finde og lokalisere trojanske heste på vej ind på en PC. Derudover er der en rigtig god e-mailsikkerhedsløsning, der detekterer SPAM- og phishingmails. Hvis der er en trojan inde på en PC, så er der også en rigtig god løsning, der kender de fleste command & Control center, som stopper trafikken mellem computer og denne. 

 På netværkssiden er der også både Antivirus og Antibot, som kan det samme. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her. 

Læs mere om Beakons netværkssikkerhed her.