Botnet

Et botnet er en gruppe af inficerede computere der er kontrolleret af en hacker.

Så snart en computer er inficeret af ondsindet software (bot), kan en hacker kontrollere computeren via internettet. Fra det øjeblik bliver computeren betegnet som en Zombie, der adlyder sin nye herre blindt, uagtet at brugeren er helt uvidende. 

 En samling af inficerede computere betegnes som et botnet. En hacker kan nu sælge tilgang til dette botnet, som ofte bruges til at udsende SPAM e-mail i stor stil. Langt størstedelen af al SPAM e-mail er distribueret på denne måde, da spammerne undgår opdagelse, da de udsende e-mail kommer fra tilsyneladende helt almindelige computere.   

Hackere kan også bruge et botnet til et distributed denial-of-service attack (DDoS), hvor tusindvis af inficerede computere forsøger at tilgå den same internetside på same tidspunkt, så webserveren ikke er I stand til at besvare alle anmodningerne, hvorefter websiden bliver utilgængelig 

De seneste par år har man set flere IoT-enheder bliver brugt i botnet, da de netop ikke er bygget med sikkerhed for øje, og de er nemme for de kriminelle at overtage. Et af de alment kendte hedder Mirai. 

(Se Zombie, Denial-of-service attack, Spam, Backdoor Trojan, Command and control center) 

Beakon IT-Sikkerhed

Beakons IT-Sikkerhedssystemer har netop til formål at forhindre uautoriseret adgang til data og systemer. Vores IT-sikkerhedsløsning kommer rundt om alle de store sikkerhedsudfordringer, dækker det vigtigste, og kan implementeres med kort varsel. Med i både vores netværksbeskyttelse og brugerbeskyttelse er blokering af botnet inkluderet. Vi blokerer for alle kendte command & control servere, som er der hackeren styrer det hele fra.