Browser hijacker

En browser hijacker ændrer starthjemmesiden i din browser, uden din tilladelse.

Hvis din internetbrowser bliver hijacked, vil du ofte opdage at det ikke er muligt at ændre starthjemmesiden igen. Visse hackere ændrer i Windows registreringsdatabasen, så den falske hjemmeside bliver indsat hver gang du starter computeren. Andre fjerner ændringsmuligheden fra browserens værktøjsmenu, så det ikke er muligt at ændre.  

Formålet med browser hijacking er at kunstigt puste antallet af besøgende på en webside op, og dermed få større annonceindtægter og højere ranking i google. 

Browser hijackere kan være meget vedholdende og snedige. Hackerne benytter også clickjacking”, også kendt som “UI readress attack” som indsætter et gennemsigtigt lag på en webside, så ofret bliver forledt til at klikke på et link, uagtet de tror de klikker på et andet. Hackeren Hijacker på den måde klik, og får trafikken sendt til helt andre sider. Uagtet denne trussel ikke ligger på din computer, kan den ændre ens oplevelse af hackede websider.  

Af kendte Browser Hijackere kan nævnes Ask toolbar, der i mange år blev distribueret sammen med Java, derfor er der rigtigt mange PC’ere både i virksomheder og hos private brugere, der stadig har en browser hijacker installeret. 

Beakon brugerbeskyttelse

Beakons løsninger blokerer mod installation af browser hijacker, og tilbyder isoleret webbrowsing for vigtige sider, såsom netbank eller andet. Derudover tilbyder Beakon deres hjælp til at gennemgå virksomhedernes eksisterende setup, så der kan blive ryddet op i eksisterende udgaver af browser hijackere og andet skidt. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.