Data theft

Data theft eller datatyveri er når data bliver stjålet, I modsætning til Data loss, hvor data kan mistes ved klodsethed eller ubetænksomhed.

Datatyveri finder sted både intern og eksternt, f.eks. fra en utilfreds medarbejder, eller fra cyberkriminelle der hacker firmaet. 

 Hackere anvender ofte malware for at få uautoriseret adgang til en computer for at stjæle data. En typisk fremgangsmåde er at anvende en trojansk hest som installerer en keylogging software der opsamler alt hvad offeret taster på keyboardet, inklusive brugernavne og passwords 

 Der foregår rigtigt mange datatyverier hele tiden. Det kan være tyveri af personfølsom data, som vi så i år, da Betsson blev hacket, eller brugernavne og adgangskoder, som vi har set utallige gange, blandt andet Adobe, Sony og Yahoo har mistet brugernavne og passwords. Hvis I har en konto her, så er det en god ide at skifte password. 

(Se Data leakage, Data loss, Trojan 

Beakon brugerbeskyttelse

Beakon har multifaktorgodkendelse, der sikrer jeres identitet bedre, da der skal mere end et brugernavn og et password til at få adgang til jeres konto og data. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.