MAC OS Firewall

Mac OS kommer med en indbygget firewall, men den er ikke aktiveret som standard.

Windows indbyggede firewall har været aktiveret siden Windows XP, hvorfor er den så ikke aktiveret på Mac? Bør du aktivere den? Det kommer an på hvordan du bruger din computer.  

I modsætning til Windows, der som standard havde mange ubeskyttede services kørende på en helt almindelig computer, så er en Mac designet anderledes. Hvis du kun bruger din Mac til almindelig brug, og ikke har nogle webapplikationer eller hosts installeret, er det normalt ikke nødvendigt. 

 Du kan aktivere den indbyggede firewall under Sikkerhed & Anonymitet i  Systemindstillinger. Som med andre firewalls blokerer den visse indkommende forbindelser. 

 Det er altid en god ide at bruge en firewall, men køb også en ordentlig appliance firewall, som vil beskytte firmaet ordentligt. De indbyggede firewalls på Mac og Windows blokerer visse indkommende forbindelser, men ikke udgående, og vil ikke inspicere trafikken på samme måde, og ej heller give dig mulighed for at bestemme hvilke programmer der skal have tilgang. 

 Mac OS indbyggede Application firewall aktiveres i Systemindstillinger / Sikkerhed & Anonymitet / Firewall 

https://support.apple.com/en-us/HT201642 

Beakon firewall

Beakon kan tilbyde firewall både på PC og på Mac, men naturligvis også på netværket. Den producent vi arbejder sammen med er en Gartner ledende producent, og de har alt indenfor funktioner, som en Next Generation Firewall skal have.