MFA

Two-factor authentication (2FA) eller to-faktor godkendelse er en sikkerhedsteknologi der forbedrer sikkerheden markant.

Uden to-faktor godkendelse er der kun brugernavn og password til at beskytte adgangen til en konto. Hvis de mistes, kan en hacker få ubegrænset adgang til kontoen. Med to-faktor godkendelse, skal man – ud over brugernavn og adgangskode -på anden vis validere adgangen. 

Alle Danskere kender tofaktor godkendelse, gennem NemID, hvor det er logisk at man også skal have papkortet for at få adgang. 

To-faktor godkendelse kan udføres på forskellige måder. F.eks. Ved papkortet som NemID, en app, SMS, e-mail, eller ved at man bliver valideret på en anden enhed, hvor man allerede er logget ind (Apple iCloud) Hardcore IT-sikkerhedsfolk vil argumentere at SMS ikke er en ægte to-faktor, da sikkerheden omkring modtagelsen af SMS’en kan debatteres. 

 2FA er en type MFA (Multifaktorgodkendelse). Multifaktorgodkendelse er defineret ved:  

Noget du har  noget fysisk, som ejeren er i besiddelse af – et USB-stick med kode, NEMID, Hardware token (RSA), en sms, en kode på en app osv. 

 Noget du ved – det kan være et password eller en PIN-kode 

 Noget du er  det kan være dit fingeraftryk, din iris, din stemme eller andet. 

 NEMId er 2FA fordi, det kun involverer to faktorer nemlig noget du har og noget du ved. 

ANTI-SPAM

Beakon tilbyder en rigtig MFA-løsning, som har alle muligheder. 2FA er utroligt vigtigt når man logger på et system, og man ikke sidder fysisk på firmaets netværk. Med den verden vi bevæger os ind i med Office365 og hjemmearbejdspladser, så SKAL man have 2FA på alt for at undgå identitetstyveri.  

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.