Social Networking
Sociale medier er gode til at kommunikere og dele information med andre mennesker, men de er også fremragende platforme for spredning af malware og forsøg på at stjæle privatlivsinformation.
Sociale medier som Facebook og Twitter har oplevet konstant stigning i brugere de seneste år, og efterhånden er de fleste fast gæst på et eller flere medier. Desværre er de sociale medier også en yndet jagtplads for skruppelløse hackere, som forsøger at franarre brugerne deres personlige oplysninger, og indsamle detaljeret information om brugerne, så de har bedre mulighed for f.eks. at gætte password til andre websider, gennem svarene til de sikkerhedsspørgsmål man får stillet, hvis man har glemt sit password.
En hacker kan også have overtaget en vens konto, og på den måde distribuere malware, da man opfatter afsenderen som troværdig.
En grim en, der har huseret over de sidste par år er, at du modtager en besked i din messenger med et link, og det eneste der står er: ”Er det dig i denne Video”, mange klikker, og finder ud af, man skal sige ja til at installere en app på facebook. Når man gør det, så bliver man selv, den person, der sender.
Hav en sund skepsis over hvad du ser på sociale medier. Klik ikke på suspekte links, og forstå at du frivilligt afleverer personlig information når du deltager i de små-spil der er på Facebook, hvor man skal oplyse navnet på sin hund, sin yndlingsfarve og fødselsmåned.
Sørg for at din computer er opdateret og har installeret brugerbeskyttelse. Brug stærke passwords, og brug forskellige passwords til alle dine forskellige konti. Tænk over hvad du poster online, og benyt dig af platformenes privatlivsindstillinger for at begrænse din offentlige information.
(Se passwords)