SPAM

Spam er uønsket masseudsendt e-mail. En elektronisk version af de mange supermarkedsreklamer i postkassen.

Der ligger faktisk en rigtig sjov historie til baggrund for tilblivelsen af udtrykket ”Spam” for uønsket e-mail. Spam stammer fra 1970 hvor Monty Python lavede en sketch der handler om to kunder der kommer ind på en fedtet café for at bestille morgenmad. Servitricen oplæser menuen hvor stort set alle retter består af spam, som i øvrigt er en amerikansk udgave af Jaka bov.

Spammere prøver på alle mulige måder at undgå anti-spam software. Typisk bliver spam udsendt fra helt almindelige e-mailadresser, hvor folks e-mailkonto er blevet hacket. Spammere udnytter også hackede e-mail tjenester som er inficeret med malware for at få tilgang til deres mail transfer agents (MTA) for at udsende massive mængder spam. Spam er profitabel for spammerne, da de uden særlige omkostninger, kan sende millioner af spam e-mails. Hvis bare en ud af 10.000 laver et køb, er det profitabelt.

Spam er desværre ikke blot uønsket reklame. Spam e-mails bliver også i stor grad udnyttet til at distribuere malware se E-mail malware distribution. Spammere benytter også hackede computere til at udsende spam e-mails se Zombie. Spam bruger båndbredde på internettet, og fylder på filservere og i databaser. Brugere kan nemt overse vigtige e-mail, da indbakken er fyldt med spam. Sidst men ikke mindst, spam spilder tid for medarbejdere som bliver forstyrret.

Spam her også bredt sig til SMS, instant messaging, og sociale medier som Facebook og Twitter, hvor spammerne ofte prøver at undgå spamfiltere på e-mail, og samtidig forlede brugerne til at aflevere sensitive oplysninger som f.eks NemID, eller loginoplysninger.

ANTI-SPAM

Hvis I køber Beakons brugerbeskyttelse, så er ANTI-SPAM med i netop den pakke, vi benytter en af de markedsledende producenter på markedet til ANTI-SPAM. Produktet har også beskyttelse mod Phishing– og whaling-angrebLæs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.