SQL injection

SQL injection er en udnyttelse af et sikkerhedshul, hvor en database ikke tester grundigt for validiteten af databaseforespørgslerne.

Hackere bruger SQL injection sammen med cross-site scripting (XSS) og malware til at hacke websites og enten stjæle følsom data, eller lægge ondsindet kode på webserveren. SQL injection sender kommandoer til webserverens SQL database, og hvis serveren ikke er korrekt konfigureret og beskyttet, er der en mulighed for at hackeren kan udtrække data fra databasen – f.eks. kundeoplysninger, betalingsoplysninger osv.  

 For at forklare det simpelt. Hvis det var muligt for en hacker at lave en SQL Injection mod sin bank, så ville de kunne ændre beløbet på deres bankkonto til lige præcis det beløb, de ønskede. 

 Alle hjemmesider har en database underliggende, der bliver trukket data fra. Man kan også forestille sig, at man ændrer prisen på en vare til noget lavere før man lægger den i indkøbskurven og går til betaling. 

En anden grim ting, de kriminelle kan få adgang til er opskalering af deres rettigheder, så de selv bliver administratorer på hjemmesiden. 

Web Application Firewall

Beakon fokuserer primært på brugere og kontorer. For at beskytte imod SQL injection, så skal man have en Web Application Firewall, vi kan sagtens anbefale og sælge det, og vi kan endda også stå for konfiguration og installation. Det er blot ikke en kerneydelse.