Typosquatting

Efterligning af navne på domæner der minder meget om dem, der forsøges misbrugt. Også kaldet domain squatting

Da internettet var nyt, og virksomhederne købte domæner, så købte de også en masse domæner der mindede om deres virksomhedsnavn, hvis nu deres kunder skulle stave forkert. Det var dengang vi skrev hele URL’en i browseren, når vi skulle finde noget. 

I dag er virkeligheden helt anderledes, det er meget få, der skriver domænet ind i browseren, man benytter google, og hvis man skriver det ind i browser og taster forkert, så er det alligevel google, der finder den korrekte hjemmeside. 

Det betyder, at virksomhederne ikke gentegner de mange mange domæner de købte i start 00’erne, og nøjes med deres virksomhedsnavn og måske nogle kampagner de kører 

Det udnytter de kriminelle. De køber domæner som aldrig før. Domæner der minder om store virksomhedsnavne, forskellige stavemåder et eksempel kunne være at cocacola.com bliver til c0cacola.com (domænet er ledigt 18.4.2020) og så sender de kriminelle en mail ud fra det domæne. Det bliver benyttet rigtigt ofte i BEC og Phishingkampagner. 

Beakons brugerbeskyttelse

Beakons emailsikkerhed beskytter mod typosquattinghvis det er brugt som BEC eller phishing. Den kigger på, om domænet minder om jeres virksomheds domæne og vil blokere mail, hvis det ligger tæt op af, og det ikke er i AD. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.