Ukategoriserede hjemmesider

Ukategoriserede hjemmesider er hjemmesider – der er helt nye eller ikke genererer noget trafik af betydning

Størstedelen af alle URL Filtre laver en kategorisering af hjemmesider, så det er nemmere at definere, hvilke hjemmesider der er tilladt, hvilke hjemmesider man bør advare om, og hvilke hjemmesider man blokerer. 

Måden det fungerer på er, at servicen scanner hjemmesiden ved brug af machine learning og på den måde giver den en kategori. (eks. en webshop får ’online shopping’, en normal virksomhed får ’business’ etc) 

Der findes også nogle falske/positiver imellem, og her kan man bede administratoren om at få lavet en klassificering af hjemmesiden, og så bliver det fikset inden for ca. 24 timer. 

Når de kriminelle laver en Phishing-kampagne, hvor man skal klikke på et link, så er den hjemmeside der ligger bag typisk forholdsvis ny, og de skifter tit URL for at undgå at blive kategoriseret som ’ondsindet’. De fleste (hvis ikke alle) af siderne har endnu ikke fået et ’tag’, og de står derfor som ukategoriserede.  

Beakons brugerbeskyttelse

Med Beakons bruger- og netværksbeskyttelse bliver alle ukategoriserede hjemmesider blokeret, og med i servicen er, at vi løbende holder øje med anmodninger om ændring af kategori, så brugerne af vores løsninger kan arbejde videre, hvis de løber ind i en falsk/positiv. Ved blokering af netop ukategoriserede hjemmesider, så er man tæt på 100% beskyttet imod phishing-kampagner med links. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her. 

Læs mere om Beakons netværkssikkerhed her.