Autorun worms

Autorun worms er ondsindede programmer der udnytter Windows AutoRun, og starter automatisk når det medie, hvorpå de ligger, bliver tilkoblet en computer.

Autorun worms bliver typisk spredt via USB-drev og inficerer computeren automatisk når de bliver sat i computerens USB-portAutoPlay er en lignende teknologi, og bruges på flytbare medier til at starte musikaflytning automatisk. Hackere har også udnyttet AutoPlay, mest kendt via ”Conficker worm. 

 På opdaterede og nyere Windows udgaver har Microsoft deaktiveret Autorun, hvorfor autorun worms forventes at blive en mindre trussel i fremtiden. 

 Derfor er det vigtigt, at man ved præcis, hvor det USB-drev man sætter i PC’en har været henne. Det er helt OK at tage sølvpapirhat på, hvis man ser et USB-drev ligge på jorden, eller man får tilbudt et helt gratis. Her er det bedst at købe et selv fra en leverandør man har tillid til. 

ANTI-SPAM

Hvis I køber Beakon brugerbeskyttelse, så har man to muligheder, man kan vælge at lukke af for USB-porte, eller man kan scanne samtlige USB-drev, der bliver sat i maskinen. Vi anbefaler det sidste, dog med det lille men, at man selvfølgelig stadig skal vide, hvor det kommer fra. 

Læs mere om Beakons brugerbeskyttelse her.